Bucură-te de cele mai bune servicii și de experiența noastră bogată, alege echipa Dr. Motora si obține rezultatele dorite.
Transplantul de păr este acum mai accesibil ca niciodată. Poți redescoperi plăcerea și frumusețea unui păr bogat.
Cea mai experimentată echipă de transplant de păr din Transilvania, operațiile fiind efectuate de dr. Mihai Motora, chirurg plastician specializat în tehnica FUE și membru ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery).
Dr. Mihai Motora este președintele Societății Romane pentru Chirurgia și Restaurarea părului.
Consultație pre și postoperatorie gratuită (atât online cât și la clinică)
Cea mai nouă și inovativă tehnologie adusă din SUA, Italia, Coreea de Sud, Japonia și Turcia, atât pentru extragerea foliculilor cât și pentru implantarea acestora.
Servicii all inclusive: 2 sau 3 nopti de cazare la hotel de 4*, 3 mese pe zi, transportul la/de la clinică și aeroport.
Medicația postoperatorie asigurată.
Bonus: Acoperirea cu păr a cicatricilor de la nivelul scalpului.
Sunt 2 moduri prin care puteți beneficia de o consultație gratuită:
Folosiți butonul “CONSULTATIE GRATUITA” din cadrul site-ului și ne trimiteți datele dumneavoastră împreună cu 3 poze și câteva cuvinte despre ceea ce doriți să corectați la aspectul dumneavoastră, iar echipa noastră vă va răspunde în cel mai scurt timp (max. 24h)
Sunați la numărul nostru de telefon și vă programați la o consultație în cadrul clinicii.
Pacientul se cazează la hotel în ziua dinaintea intervenției chirurgicale.
În ziua operației, pacientul ajunge la clinică în jurul orei 07:30 dimineața unde este tuns și pregătit pentru intervenție.
Transplant de par FUE.
Etapa de recoltare: După administrarea anesteziei, grefele (unitățile foliculare) vor fi extrase din zona cefei, zona în care foliculii sunt predispuși genetic să nu fie sensibili la hormonii care cauzează căderea parului, motiv pentru care părul transplantat nu va cădea niciodată. Această etapă durează aproximativ 2.5 – 3 ore, perioadă în care pacientul stă întins pe un scaun special cu fața în jos. Numărul de grefe extrase este direct proporțional cu densitatea părului din zona donatoare. Cu cât părul este mai des cu atât se vor extrage mai multe grefe. Unitățile foliculare extrase sunt numărate, separate și depozitate într-o soluție nutritivă la o temperatură predeterminată.
Desenarea liniei părului: Chirurgul împreună cu pacientul desenează linia părului într-un mod cât mai natural și calculează densitatea la care părul trebuie implantat (între 30-60 unități foliculare/cm pătrat în funcție de zonă și suprafață).
Pregătirea zonei de implant/deschiderea canalelor: se anesteziază zona anterioară a scalpului și se efectuează un număr de găuri egal cu numărul de grefe recoltate la densitatea și unghiul potrivit.
Implantarea grefelor: Această etapă durează între 2 și 4 ore în funcție de numărul de grefe implantate, cu pacientul stând pe spate și urmărind emisiunile sau filmele preferate. Se implantează grefele cu implantoare de ultimă generație la densitatea și unghiurile prestabilite.
Se spală și se pansează zonele operate.
Pacientul primește instrucțiunile și medicația postoperatorie și se întoarce la hotel.
A doua zi dimineața revine pentru control și schimbarea pansamentului.
Intervenția chirurgicală se efectuează cu anestezie locala cu lidocaină sau derivați ai acesteia, aceleași substanțe pe care le folosește și medicul dumneavoastră stomatolog. Pe durata operației pacientul nu va simți deloc durere. Este foarte important să menționați chirurgului dacă știți că sunteți alergic la vreuna din substanțele anestezice.
Nu există operație care să nu implice risc, de aceea trebuie să vă asigurați că este făcută de un profesionist. Totuși, implantul de păr este o intervenție care are riscuri și complicații puține. Dintre acestea amintim: reacție alergică la anestezic sau alte medicamente, infecție, sângerare excesivă, vindecare defectuoasă a cicatricilor. Cu toate acestea noi nu am întâlnit niciuna dintre aceste complicații la pacienții care au urmat instrucțiunile și protocoalele noastre.
Prin formarea unei echipe experimentate și folosirea aparaturii de ultimă generație am reușit să obținem o rată de respingere sub 10%, adică peste 90% din parul implantat va crește. Cu toate acestea sunt pacienți care, din diverse motive, obțin o rata de respingere de 20-25%. În aceste situații oferim consultanță postoperatorie și retușuri gratuite.
În primele 10-14 zile postoperator vor cădea toate crustele împreună cu o parte din firele de păr, dar rădăcinile (foliculii), rămân implantate în scalp. După integrarea în noile țesuturi, foliculul începe să formeze un nou fir de păr care va deveni vizibil la nivelul scalpului (pielii) începând cu lunile 3 – 4. În lunile 6 – 8 postoperator, peste 70-80% din părul implantat va fi vizibil, iar în lunile 10-12 pacientul va avea parte de rezultatul final.
Chirurgul Plastician vă va consulta în prima zi după operație, moment în care se va schimba și pansamentul. Ulterior nu este nevoie să mai veniți la consultație, dar veți ține legătura online cu clinica noastră și vă vom solicita poze la 7, 14, 30 de zile postoperator, după care o dată pe luna până în luna a-12-a postoperator, pentru a avea o evidență exactă a evoluției dumneavoastră.
Transplantul de barbă sau sprâncene este procedura chirurgicală prin care se reface/redă forma, densitatea și aspectul natural al bărbii sau sprâncenelor cu păr recoltat din zona cefei.
Principalele cauze ale pierderii sprâncenelor sunt micro traumele fizice și chimice repetate: pensatul exagerat sau aplicarea exagerată a unor produse cosmetice care, în timp, lezează ireversibil foliculii ducând la cicatrizarea zonei și la incapacitatea foliculilor de a forma noi fire de păr.
Alte cauze care duc la pierderea părului sprâncenelor și merită menționate sunt: traumatisme, accidente, arsuri, vârsta (persoane peste 50 – 60 de ani), boli inflamatorii, defecte congenitale.
Transplantul de sprâncene este o procedură sigură, care, dacă este efectuată de un chirurg experimentat, duce la rezultate spectaculoase și permanente.
Cea mai experimentată echipă de transplant de păr din Transilvania, operațiile fiind efectuate de dr. Mihai Motora, chirurg plastician specializat în tehnica FUE și membru ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery).
Dr. Mihai Motora este președintele Societății Romane pentru Chirurgia și Restaurarea părului.
Consultație pre și postoperatorie gratuită (atât online cât și la clinică)
Cea mai nouă și inovativă tehnologie adusă din SUA, Italia, Coreea de Sud, Japonia și Turcia, atât pentru extragerea foliculilor cât și pentru implantarea acestora.
Servicii all inclusive: 2 sau 3 nopți de cazare la hotel de 4*, 3 mese pe zi, transportul la/de la clinica și aeroport.
Medicația postoperatorie asigurată.
Bonus: Acoperirea cu păr a cicatricilor de la nivelul scalpului.
Intervenția chirurgicală durează între 3-6 ore în funcție de complexitatea reconstrucției și necesită intre 50 – 500 de bulbi recoltați din zona cefei numită zona donatoare.
Zona donatoare se tunde pe o suprafață limitată care nu va fi vizibilă după operație.
Pașii operației:
Chirurgul, ascultând solicitările pacientei, desenează forma sprâncenelor astfel încât acestea să arate cât mai natural;
Se administrează anestezie locală la nivelul zonei donatoare și se recoltează numărul de bulbi prestabilit; bulbii sunt depozitați într-o substanță nutritivă până în momentul implantării;
Se administrează anestezie locală la nivelul sprâncenelor și se pregătesc găurile pentru implant la densitatea și unghiurile specifice fiecărei zone;
Implantarea bulbilor recoltați anterior cu ajutorul implantoarelor de ultimă generație.
Se toaletează zonele operate, care nu trebuie pansate; pacienta primește instrucțiunile și medicația postoperatorie și este lăsată să meargă la hotel/acasă, urmând să revină a doua zi dimineața pentru controlul postoperator.
Principalele efecte secundare sunt edemul (umflarea) și roșeața la nivelul zonelor operate timp de 2 – 3 zile, care sunt reacții normale de apărare a organismului; postoperator fiecare pacient primește indicații și medicamente care ajută la reducerea acestor efecte nedorite.
Dintre riscurile și complicațiile operației enumerăm: reacție alergică la substanțele anestezice sau la alte medicamente, infecție, sângerare excesivă. Menționăm faptul că niciunul dintre pacienții care au urmat tratamentele și instrucțiunile noastre nu au suferit aceste complicații.
Crustele formate vor cădea în primele 10 – 12 zile după operație, atât din zona donatoare cât și din zona de implant (sprâncene).
Firele de păr implantate vor cădea în primele 2 – 4 săptămâni postoperator, foliculii rămânând implantați sub piele. Acest lucru este normal și face parte din ciclul creșterii părului. În lunile 3 – 4 postoperator părul începe să devină vizibil la nivelul pielii, urmând ca în lunile 6 – 10 creșterea să devină completă și să apară rezultatul final.
Deși nu apare la fel de frecvent ca la bărbați , căderea părului este prezentă și la femei, peste 25-30% dintre acestea acuzând pierderea sau subțierea firului de păr cu urmări estetice nedorite.
Cauzele căderii părului la femei sunt multiple, de aceea este foarte important ca pacienta să se adreseze unui specialist care să diagnosticheze și să trateze corect aceste afecțiuni.
Alopecia androgenică: cea mai frecventă cauză de cădere a părului care afectează pana la 20% din femei; este o afecțiune ereditară care se manifestă prin sensibilitatea foliculilor de păr la anumiți hormoni masculini ducând la subțierea și pierderea părului din centrul și 1/3 anterioară a scalpului;
Dezechilibre hormonale după sarcină, stres, menopauza, ovare polichistice, tratamente hormonale, afecțiuni ale glandei tiroide, diferite medicamente, pierderea bruscă în greutate, șoc emoțional, anemie;
Trichotillomania: afecțiune caracterizată prin smulgerea compulsivă a propriului păr;
Alopecia de tracțiune: este rezultatul coafurilor sub formă de coadă sau împletituri strânse purtate perioade lungi de timp; prin tracțiunea permanentă foliculul este slăbit și distrus ducând la pierderea treptată a părului în special în 1/3 anterioara a scalpului;
Tratamente chimice: anumite chimicale folosite excesiv în hair styling pot duce la distrugerea foliculului de păr.
Tratamentul de elecție al pierderii părului la femei este cel chirurgical, mai precis transplantul de păr prin metoda FUE. Cu toate acestea nu toate femeile sunt candidate pentru transplantul de păr, iar fiecare pacientă trebuie consultată de către un specialist în restaurarea părului pentru a alege tratamentul corect și a nu se supune unei intervenții chirurgicale nedorite/inutile.
Intervenția chirurgicală oferită de clinica noastră este transplantul de păr prin metoda FUE, care folosește cele mai moderne și minim invazive tehnici și aparaturi din transplantul de păr. Ea constă în acoperirea zonelor de ‘chelie’ cu păr recoltat din alte zone ale corpului (ceafă) numite zone donatoare.
Părul din zona donatoare trebuie tuns. Dacă zona care necesită reconstrucție este bine delimitată în partea anterioară a scalpului (‘linia parului’), atunci intervenția chirurgicală se poate efectua fără tunderea părului în această zonă. În cazul în care pierderea părului este difuză pe toată suprafața scalpului, atunci este necesară tunderea zonei pentru implant.
Pentru a vedea care sunt pașii operației dar și alte detalii despre tehnica FUE apasă AICI.
Pentru a vedea clasificarea calviției la femei apasă AICI.
Cea mai experimentată echipă de transplant de păr din Transilvania, operațiile fiind efectuate de dr. Mihai Motora, chirurg plastician specializat în tehnica FUE și membru ISHRS (International Society for Hair Restoration Surgery)
Dr. Mihai Motora este președintele Societății Romane pentru Chirurgia și Restaurarea părului.
Consultatie pre și postoperatorie gratuită (atât online cât și la clinică)
Cea mai nouă și inovativă tehnologie adusă din SUA, Italia, Coreea de Sud, Japonia și Turcia, atât pentru extragerea foliculilor cât și pentru implantarea acestora.
Servicii all inclusive: 2 sau 3 nopți de cazare la hotel de 4*, 3 mese pe zi, transportul la/de la clinica și aeroport.
Medicația postoperatorie asigurată.
Bonus: Acoperirea cu păr a cicatricilor de la nivelul scalpului.
Scara Norwood-Hamilton descrie variațiile normale întâlnite în calviția de tip masculin și este standardul internațional acceptat atunci când este descrisă căderea parului.
Exista 7 tipuri de pierdere a părului, fiecare din ele având caracteristici unice, după cum urmează:
Arată pierdere minimă sau deloc de-a lungul liniei părului sau a unghiurilor fronto-temporale.
Această etapă nu necesită tratament, dar dacă aveți în familie persoane cu chelie vă recomandăm să urmăriți atent pierderea parului dumneavoastră și să vă adresați medicului specialist atunci când aspectul devine inestetic.
Exprimă pierderea părului sub forma unor suprafețe triunghiulare simetrice de la nivelul zonelor fronto-temporale sau pierderea totală a părului din partea anterioară a scalpului până la nivelul unei linii imaginare trase cu 2 cm în fața urechilor. În aceasta etapă semnele de chelie devin evidente.
Persoanele care se încadrează în această categorie sunt bărbații care descriu o pierdere a părului în regiunile fronto-temporale sau în întreaga 1/3 anterioară a scalpului pe o suprafață care se extinde posterior de linia imaginară trasată cu 2 cm în fața urechilor. În tipul 3 Vertex întâlnim pierderea părului la nivelul vertexului (zona “coroanei”) cu sau fără pierderea acestuia în porțiunile anterioare descrise mai sus.
În această etapă regresia părului în regiunile fronto-temporale sau în întreaga porțiune anterioară a scalpului este mai accentuată decât cea descrisă în tipul 3 la care se adaugă și o pierdere marcată în zona vertexului (coroanei). Cele 2 zone de chelie, cea anterioară și coroana, sunt separate de o suprafață de păr cu densitate moderată.
Arată o pierdere extinsă a părului, atât în jumătatea anterioară a scalpului, cât și în zona vertexului, cele 2 suprafețe de chelie fiind despărțite de o punte de păr subțire și îngusta.
“Podul” despărțitor format din păr dispare în aceasta etapă, iar zonele de chelie din jumătatea anterioară a scalpului și zona vertexului se unesc. La aceasta se adaugă pierderea părului în porțiunile laterale și posterioare ale scalpului.
Reprezintă cel mai sever grad de calviție, în care supraviețuiește doar o porțiune îngustă de păr în formă de potcoavă, pe părțile laterale și în spatele capului (regiunea occipitală). Părul rămas este mai rar și mai fin decât în etapele anterioare.
Pentru a ajuta la diagnosticarea și tratarea pierderii părului în rândul femeilor, chirurgii și specialiștii din întreaga lume folosesc clasificarea Ludwig. Aceasta separă calviția de tip feminin (alopecia androgenă) în 3 stadii cu caractere unice sub denumirea de “scara Ludwig”. Prin clasificarea pierderii părului în funcție de severitate, scara Ludwig ajută atât pacienții cât și specialiștii să înțeleagă posibilitățile de tratament pe care le are fiecare individ în parte.